Εντυπωσιακά εκθέματα στα εγκαίνια της τελικής έκθεσης του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Το βραβευμένο κτίριο του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας έχει μεταβληθεί σε εκθεσιακό χώρο που φιλοξενεί τα εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά έργα των φοιτητών του Τμήματος με τον γενικό τίτλο «Σχεδιάζοντας την Πολυπολιτισμικότητα».

Στην τελετή εγκαινίων της τελικής έκθεσης που πραγματοποιήθηκε στην παρουσία των φοιτητών και των οικογενειών τους, των ανώτατων στελεχών του ακαδημαϊκού και του διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, καθώς και πολυάριθμου κοινού, παρουσιάστηκαν εργασίες των φοιτητών των τμημάτων Σχεδιασμού Εσωτερικού Χώρου και Αρχιτεκτονικής που βραβεύτηκαν, ενώ απονεμήθηκαν και τα σχετικά διπλώματα βράβευσης.

Ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής κ. Αντώνης Πολεμίτης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο πόσο γόνιμο είναι το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και εστίασε ιδιαίτερα στις συνεργασίες του Τμήματος Αρχιτεκτονικής με γνωστά Πανεπιστήμια του εξωτερικού, στις διαλέξεις και στις διδασκαλίες που δίνουν συχνά κορυφαίοι και βραβευμένοι σε μεγάλους διεθνείς διαγωνισμούς αρχιτέκτονες από πολλές χώρες του κόσμου, καθώς και στα διεθνή βραβεία με τα οποία έχουν τιμηθεί φοιτητές του ARC. Απευθυνόμενος στους αποφοίτους, τόνισε πως «η εργασία σας ως αρχιτέκτονες, έχει μεγάλη δημόσια επιρροή. Προσφέρετε στις πόλεις και τις χώρες σας. Η δουλειά σας αφήνει την δική σας σφραγίδα αλλά και αυτών που σας δίδαξαν».

Η Καθηγήτρια Alessandra Swiny, επικεφαλής του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, έκανε σύντομη αναδρομή στα επτά χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του Τμήματος, τονίζοντας πως τα έργα που παρουσιάζονται διακρίνονται για τις καινοτόμες ιδέες των φοιτητών Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού Εσωτερικού Χώρου, με έμφαση στις κοινότητες, στις πόλεις του μέλλοντος με έμφαση στην κοινωνική και πολιτιστική διάσταση. Σημαντικές θεωρούνται για το Τμήμα οι πολυάριθμες διακρίσεις φοιτητών του Τμήματος Αρχιτεκτονικής σε διαγωνισμούς τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Η κυρία Swiny επεσήμανε την προσφορά και συμβολή των καθηγητών στις επιτυχίες του Τμήματος.

Ακολούθησε η παρουσίαση των βραβευμένων φέτος εργασιών από τους ίδιους τους φοιτητές.

Ολόκληρος ο ισόγειος χώρος του εντυπωσιακού κτιρίου έχει μεταβληθεί σε τεράστια έκθεση η οποία θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό ως τις 30 Ιουνίου 2017 και από ώρες 08:00-18:00, Δευτέρα- Παρασκευή.

Σημειώνεται πως οι δραστηριότητες του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας συνεχίζονται το ερχόμενο Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017, με τη συμμετοχή φοιτητών του (σε συνεργασία με φοιτητές του Πανεπιστημίου Frederic) στο σχέδιο BLOOM, που βραβεύθηκαν στον διαγωνισμό «SECOND NATURE» (Δεύτερη Φύση), στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης-Πάφος 2017.